Forum Mikronacje
Lipiec 30, 2010, 10:26:16 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Galeria Mikronacje

Strona główna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1] 2 3 ... 5
  Drukuj  
Autor Wątek: Zima a kretyńskie wiadomości  (Przeczytany 1730 razy)
Franciszek Józef II
Zaawansowany użytkownik

JCKM

« : Grudzień 18, 2009, 15:28:36 »

Nachodzi mnie ostatnio taka refleksja, że w związku z ociepleniem się klimatu ludzie odzwyczaili się od zimy i zaczęli zmieniać się w debili. Wydaje się im, że to jest jakiś dziwny stan rzeczy, a przecież to, co ledwo napadało śniegu, to jest poniżej normy.

Czarę goryczy przelała wiadomość na TVN24, gdy prezenter mówił coś w stylu: "Proszę popatrzeć na te oszronione okna autobusów, jak tam musi być zimno" - Himmelherrgott, to jest normalne zjawisko fizyczne!

Brakowało tylko tezy, że ludzie w środku wzmiankowanego autobusu na pewno umierają z zimna na stojąco, bo boją się usiąść, by nie przymarznąć do siedzeń...

Czy jest ktoś, kto się ze mną zgodzi? ;-)

Paweł Abramowicz vel Abrams
Ekspert

tytularny Prezydent Interlandu

« Odpowiedz #1 : Grudzień 18, 2009, 17:41:05 »

To przez orędowników ocieplenia klimatu... Niektórym wydaje się że już jest tak ciepło, że niedługo nad Bałtyk ludzie będą jeździć jak nad Morze Śródziemne...

tytularny Prezydent Interlandu
(-) Paweł Abramowicz

Mimo (za) oficjalnej tytulatury w opisie, powyższy post jest najprawdopodobniej prywatną opinią, chyba, że zaznaczono inaczej.
Malik-al-Mulk
Aktywny użytkownik

« Odpowiedz #2 : Grudzień 18, 2009, 18:14:49 »

Nachodzi mnie ostatnio taka refleksja, że w związku z ociepleniem się klimatu ludzie odzwyczaili się od zimy i zaczęli zmieniać się w debili. Wydaje się im, że to jest jakiś dziwny stan rzeczy, a przecież to, co ledwo napadało śniegu, to jest poniżej normy.

Czarę goryczy przelała wiadomość na TVN24, gdy prezenter mówił coś w stylu: "Proszę popatrzeć na te oszronione okna autobusów, jak tam musi być zimno" - Himmelherrgott, to jest normalne zjawisko fizyczne!

Brakowało tylko tezy, że ludzie w środku wzmiankowanego autobusu na pewno umierają z zimna na stojąco, bo boją się usiąść, by nie przymarznąć do siedzeń...

Jak już podniosę się z ziemi i powstrzymam od śmiechu odpiszę Chichot

Premier i Minister Spraw Zagranicznych Sułtanatu Al Rajn

Książę, Wezyr Zjednoczonych Emiratów Chattyckich herbu Atria

Największy Spamer Federacji Al Rajn
marcin.pospiech
Administrator
Zaawansowany użytkownik

« Odpowiedz #3 : Grudzień 18, 2009, 20:42:41 »

Albo tytuł galerii na gazeta.pl:
Zima, aż biało od śniegu

(—) dr net. Marcin Pośpiech książę von Salvepol-Nova Vita,
Administrator mikronacje.info
Batts Cavayero
Użytkownik
**

GG: 9796309

« Odpowiedz #4 : Grudzień 18, 2009, 21:54:02 »

Ludzie się zachowują jak by pierwszy raz widzieli śnieg na oczy  Buzia na kłódkę

Franciszek Józef II
Zaawansowany użytkownik

JCKM

« Odpowiedz #5 : Grudzień 18, 2009, 22:43:08 »

Dziękuję za pomoc w zachowaniu mojej higieny psychicznej - przynajmniej wiem, że nie zwariowałem, a jeżeli już, to chociaż nie samotnie :-).

Za parę lat będą wiadomości typu: "SZOK! Zima w grudniu!"

Zaraz mnie szlag trafi, jak to wszystko czytam... Idę oglądać Dragon Balla.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 18, 2009, 23:34:34 wysłane przez Franciszek Józef II » Zapisane

Michał Daliszewski
Użytkownik
**

Wielka Polondia -> Twoje miejsce w wirtual świecie

« Odpowiedz #6 : Grudzień 19, 2009, 01:13:27 »

Szczerze mówiąc ja bym wolał, żeby zimy w Polsce nie było Język

tekst alternatywny
Ludwik Bourbon
Ekspert

gadu-gadu: 5299529

« Odpowiedz #7 : Grudzień 19, 2009, 09:39:28 »

I właśnie tacy ludzie z slawetnego Tusk Vision Network 24 (TVN24) są orędownikami jedynej słusznej prawdy Tuska Klamcuska, a głupi naród to łyka Chichot

Ale może po wprowadzeniu matematyki na maturze ludzie nauczą się logicznie myśleć... teraz więcej idzie na hómanizm i nie umieją logicznie myśleć, niestety.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 19, 2009, 09:51:25 wysłane przez Ludwik Bourbon » Zapisane

Każdy za młodu jest socjalistą. Potem się mądrzeje.

Każdy normalny człowiek jest monarchistą.
Franciszek Józef II
Zaawansowany użytkownik

JCKM

« Odpowiedz #8 : Grudzień 19, 2009, 10:42:22 »

"Szczerze mówiąc ja bym wolał, żeby zimy w Polsce nie było Język"

Zawsze tak pokazujecie język na końcu zdania?
Jakbym ja powiedział, co ja bym wolał, żeby nie było, to... lepiej nie mówić. Ale to znamienne, że im młodsze pokolenie, tym bardziej wygodne - gorące lato wszyscy chcieliby tylko nad morzem czy jeziorem, porządną zimę tylko w górach, a w mieście żeby panowała wiosna, ewentualnie czasem jesień. To jest chore, że ludzie odzwyczaili się od normalnych rzeczy i zaraz panikują, jak tylko pogoda troszeczkę wychodzi poza ich oczekiwania.

A co do matury - heh, zgadzam się. Sam jestem na prawie (może i to mnie też dotyczy), a ludzi nielogicznie myślących jest tu mnóstwo...

Jeżeli chodzi o TVN24 - ja tam bym tu nie dorabiał ideologii, bo premier nie ma chyba wiele wspólnego z "atakami" zimy. Poza tym, odkąd media (chyba niemal wszystkie telewizje) coraz mniej zajmują się polityką, zaczynają trąbić o bzdurach, a wydarzenia mało ważne urastają do rangi problemów na skalę światową. Coraz bardziej oglądanie wiadomości w TV zaczyna przypominać lekturę "Faktu" (sam nie wiem, nigdy nie czytałem, spaliłbym się ze wstydu, gdyby ktoś mnie z tym zobaczył), albo portali typu pudelek. Jeszcze brakuje tylko tekstu: "Bosh! Shok! Normalnie Shok!"

Łukasz Harpien
Aktywny użytkownik

« Odpowiedz #9 : Grudzień 19, 2009, 11:13:09 »

Z tą maturą z matematyki to raczej wprowadzenie obowiązkowej podstawowej nie zlikwiduje na dużą skalę problemu dużej ilości ludzi nielogicznie myślących na studiach. 30% na poziomie podstawowym to byle licealista napisze... chyba że mam nieco zawyżoną opinię o polskiej młodzieży  Chichot .
Jeżeli chodzi o TVN24 - ja tam bym tu nie dorabiał ideologii, bo premier nie ma chyba wiele wspólnego z "atakami" zimy.
W pełni się z tym zgodzę. Polacy już chyba zawsze będą krytykować każdą ekipę rządzącą. Obwinianie premiera za atak zimy to jeszcze nic, najgorzej jest na forum onetu, gdzie co drugi użytkownik pisze każde "po" w wyrazie dużymi literami... strasznie to irytujące (nawet jak ich POsty mają niewiele wspólnego z POlityką...)

(-) Król Senior Łukasz Harpien,
www.monderia.bnx.pl
Strony: [1] 2 3 ... 5
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.10 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!