|
|
Franciszek Józef II
Użytkownik

JCKM
|
 |
« Odpowiedz #11 : Sierpień 19, 2008, 12:39:16 » |
|
Jak mniemam, miałoby to charakter ocierający się o świat fantasy. Jeżeli tak, to faktycznie trudno byłoby zachęcić i utrzymać ludzi. A to dlatego, że są już rozmaite ciekawe gry internetowe - a mikronacja nie może taką być, dlatego musi dawać coś w zamian. I nie chodzi o to, żeby były rozmowy w stylu:
- Nabij się na mój miecz, nikczemniku - rzekł Ktośtam-O-Dziwnym-Imieniu
bo to jest nudne. Ciężko stworzyć coś takiego, jednocześnie nie starając się być mistrzem gry. Ciężko też być nietuzinkowym - w takim kraju nie mogą się powtarzać nudne już sformułowania, np.: Wybraniec, Wyrocznia, Mędrzec, Przeznaczenie, Przepowiednia. Po prostu trudno się wyróżnić.
|
|
|
|
|
|
(-) FJ II, I. R.
|
|
|
|
Ludwik Bourbon
|
 |
« Odpowiedz #12 : Sierpień 19, 2008, 13:23:36 » |
|
Według mnie do tego całego misz-maszu mikronacyjnego brakuje jeszcze bezwzględnej dyktatury z przymrużeniem oka w scenerii takiej jaka jest w serialu Lost (Zagubieni) w TVP 1 
|
|
|
|
|
|
Bo we mnie drzemie diabeł tak na prawdę proszę państwa.
Zdeklarowany Antysarmata.
|
|
|
|
Mardred von Salvepol-Nova Vita
|
 |
« Odpowiedz #13 : Sierpień 19, 2008, 14:14:50 » |
|
Według mnie do tego całego misz-maszu mikronacyjnego brakuje jeszcze bezwzględnej dyktatury z przymrużeniem oka w scenerii takiej jaka jest w serialu Lost (Zagubieni) w TVP 1  To ja bedę ten łysy co chadza własnymi ścieżkami 
|
|
|
|
|
|
Mardred Jakub von Salvepol-Nova Vita vel. Żelazny Żuk Okoczia  Flaga brugijska, ale nie narzekam, przesłanie ważniejsze.
|
|
|
Faron
GG: 7448950
Moderator Globalny
Ekspert

|
 |
« Odpowiedz #14 : Sierpień 19, 2008, 15:34:44 » |
|
Aktywna? Chyba tylko tyle? Bo jeśli jest aktywna, to znaczy, że spełnia pozostałe warunki. Kolejny pomysł krąży po głowie? A co z poprzednim Pana pomysłem?
Moje pomysły to tajemnice.  Poza tym na czas obecny nie mam w planach zakładanie mikronacji, ponieważ wracam do Elderlandu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Talerz
|
 |
« Odpowiedz #15 : Sierpień 19, 2008, 17:18:06 » |
|
Według mnie do tego całego misz-maszu mikronacyjnego brakuje jeszcze bezwzględnej dyktatury z przymrużeniem oka w scenerii takiej jaka jest w serialu Lost (Zagubieni) w TVP 1  A wiesz że nawet o czymś takim kiedyś myślałem  W moim pomyśle budowano by II Dharma Iniciative na nowej wyspie 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Paulina Cell
Aktywny użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #17 : Sierpień 19, 2008, 18:08:53 » |
|
Powiedzmy sobie szczerze - że każdy w głowie ma swój własny ideał.
|
|
|
|
|
|
Szczęśliwa wnuczka, córka, matka, babcia  - kapłanka - Prezydentka Gubernatkorka - ta co zniszczyla psychikę Alitaira Alfy - Organizatorka imprez - wredna i zła - często rozmyślam nad światem  - NCzas powróci gdy Neopolis powróci! Moje v urodziny 17.03.2007-2009
|
|
|
ANARCHOREALISTA
Nowy użytkownik

Wolność! Równość! Niezależność!
|
 |
« Odpowiedz #18 : Listopad 30, 2008, 11:13:33 » |
|
Idealna mikronacja , to tak jak w rzeczywistości - Federacja Komun i Kolektywów , z systemem opartym na teorii Anarchorealizmu
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Yaraeh
|
 |
« Odpowiedz #19 : Listopad 30, 2008, 13:42:46 » |
|
Takie państwo w świecie realnym byłoby niesamowicie niezborne i kiepsko zorganizowane. O wiele ciekawsza jest idea kapitalizmu państwowego, wraz z lekkim autorytaryzmem.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|