|
Ludwik Bourbon
|
 |
« Odpowiedz #30 : Marzec 16, 2010, 00:31:50 » |
|
Hehe, z Pana A. wyszło szydło z worka. Ale dzięki temu udowodniliśmy polską mentalność. Polacy zawsze potrafią się jednoczyć przeciwko komuś/czemuś, nigdy dla kogoś/czegoś  Kiedy komuś trzeba przeszkodzić, od razu następuje zorganizowana akcja destrukcyjna.
|
|
|
|
|
|
Każdy za młodu jest socjalistą. Potem się mądrzeje.
Każdy normalny człowiek jest monarchistą.
|
|
|
MelORhada
Nowy użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #31 : Marzec 16, 2010, 00:44:47 » |
|
Pel wcale się mapa nie wykrzacza. Nowe Cesarstwo Aztec z takim kierownictwem wytrzyma miesiąc-dwa, a potem zostanie porzucone jak Tokugawa  A jednak nasza wieszczka się pomyliła o dwa miesiące  Na niekorzyść CA 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Malik-al-Mulk
Aktywny użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #32 : Marzec 16, 2010, 09:12:42 » |
|
A szkoda, chciałem zobaczyć co z tego będzie. Jest u nas kilka osób co to chyba skupili się na misji dokopania każdemu nowemu państwu.
Z drugiej jednak strony zastanawiam sie po co te nowe państwa się tu reklamują... przecież tu tylko im dopierdzielą zanim zdążą się rozwinąć przyzwoicie.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 16, 2010, 09:14:56 wysłane przez Malik-al-Mulk »
|
|
Premier i Minister Spraw Zagranicznych Sułtanatu Al Rajn
Książę, Wezyr Zjednoczonych Emiratów Chattyckich herbu Atria
Największy Spamer Federacji Al Rajn
|
|
|
|
Talerz
|
 |
« Odpowiedz #33 : Marzec 16, 2010, 09:14:47 » |
|
A szkoda, chciałem zobaczyć co z tego będzie. Jest u nas kilka osób co to chyba skupili się na misji dokopania każdemu nowemu państwu.
Porachunki z Miotke ^^
|
|
|
|
|
|
 --- 
|
|
|
SMM
Nowy użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #34 : Marzec 16, 2010, 21:30:58 » |
|
Zamieszczam przesłane mi dziś po 1 w nocy oświadczenie pana Huberta Dudkiewicza, Montezumy III. Szanowni Przedstawiciele Polskich Mikronacji! Od roku 2008 nie miałem możliwości zajmować się sprawami państw wirtualnych, ani śledzeniem ich losów. Rządzone przeze mnie niegdyś Cesarstwo Aztec zniknęło z sieci na dobre już ponad dwa lata temu. Dlatego też ze zdumieniem przyjąłem przekazaną mi przez Pana Simona McMelkora z Królestwa Elderlandu informację o pojawieniu się w internecie państwa o identycznej nazwie, a co więcej uzurpującego sobie prawo do kontynuacji państwowości założonego przeze mnie dziewięć lat temu Cesarstwa Aztec. Mimo, że ma wirtualna ojczyzna nie posiada swej strony internetowej, to zgodnie z obowiązującą w prawie międzynarodowym zasadą kontynuacji należy w dalszym ciągu uznawać jej istnienie. Państwo, któremu przewodzi niejaki Montezuma IV, wprost tytułujący się moim następcą, nie ma, bez zgody uprzednich władz Cesarstwa Aztec, jakiegokolwiek prawa do przypisywania sobie sukcesji. Nigdy nie miało miejsca żadne przekazanie władzy przeze mnie lub przez Radę Cesarstwa Aztec. Zgodnie z zasadą kontynuacji należy domniemywać istnienie Cesarstwa Aztec w takiej formie w jakiej istniało w dniu gdy z internetu zniknęła jego strona. Gdyby twórcy rzekomego nowego "Cesarstwa Aztec" napisali do mnie i zapytali czy istnieje możliwość odbudowy państwowości, przy zapewnieniu z ich strony o ciągłości jego podmiotowości i charakteru, zastanowiłbym się głęboko nad możliwością takiego rozwiązania. Muszę jednak stanowczo zaprotestować przeciwko poczynaniom twórców witryny "Cesarstwa Aztec", którzy bezprawnie, niepowiadamiając ani mnie, ani nikogo z dawnych notabli o jej utworzeniu; przywłaszczyli sobie design strony (notabene starszy niż ostatni wprowadzony przeze mnie w roku 2006) oraz użyli moich danych osobowych w postaci imienia i nazwiska na stronie głównej. Tuż po umieszczeniu na forum owego tworu mego apelu w tej sprawie strona zniknęła. Nie wiem czy owi uzurpatorzy zniknęli dziś na zawsze, czy jedynie przerabiają obecnie stronę, by wytrącić mi z ręki argumenty o bezprawnym działaniu, karanym na gruncie polskiego prawa, lecz apeluję do wszystkich z Państwa o izolację owego tworu na arenie mikronacji. Tym bardziej, iż państwowość Cesarstwa Aztec ma szansę na odrodzenie. Tym razem w prawowitej formie i z prawowitą władzą na czele. Serdecznie dziękuję! Montezuma III Cesarz Azteków
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pel Nander
|
 |
« Odpowiedz #35 : Marzec 17, 2010, 11:47:18 » |
|
"w prawie międzynarodowym zasadą kontynuacji należy w dalszym ciągu uznawać jej istnienie." - co to k... jest ? " nie ma, bez zgody uprzednich władz Cesarstwa Aztec," - władze zdechły jak i państwo. "państwowość Cesarstwa Aztec ma szansę na odrodzenie." - jak jaśnie Cesarzowi się zechce i w
Poniatowski nie przekazał nikomu władzy. Polska została rozebrana ludzie "przerabiani" wywozeni, lub sami emigrowali .... Wkońcu się odradza jako marionetkowe Księstwo Polskie aż do II RP To ludzie są kontynuacją i to ludzie tworzą państwo. Bez ludzi państwo jest niczym. Każdy jeden mieszkaniec tworzący jakąkolwiek mikronacje ma prawo ją odbudować "Tam gdzie Rzymianie tam Rzym" Państwo nie należy do założyciela Piasta, Mieszka tylko do społeczności. Każdy może utworzyć Nową Polskę gdziekolwiek lub odbudować tą która padnie.
Małenarody są własnie tym.
A jak ktoś uważa inaczej to niech się brata z RWŚ, Politiką i innym RPG'ami politycznymi czy czym kolwiek tam bo są tym samym i Komerchą.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 17, 2010, 11:55:55 wysłane przez Pel Nander »
|
|
[REALŚWIAT - sprzątanie  gg, e-mail, ...] Pobyt aktualnie: Micropedia, Forum Mikronacji, <upadłe światy, ...> (Okoczia, Winktown, Moherat Berecji, Rohan, Herbaciarnia, Aztec) Nordata
|
|
|
Malik-al-Mulk
Aktywny użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #36 : Marzec 17, 2010, 12:49:39 » |
|
Ale chyba 'pożyczenie' sobie czyjegoś designu jest już lekkim przegięciem?
|
|
|
|
|
|
Premier i Minister Spraw Zagranicznych Sułtanatu Al Rajn
Książę, Wezyr Zjednoczonych Emiratów Chattyckich herbu Atria
Największy Spamer Federacji Al Rajn
|
|
|
Meisande V Gvandoya
Aktywny użytkownik

Enda salama... :)
|
 |
« Odpowiedz #37 : Marzec 17, 2010, 17:05:02 » |
|
"w prawie międzynarodowym zasadą kontynuacji należy w dalszym ciągu uznawać jej istnienie." - co to k... jest ? " nie ma, bez zgody uprzednich władz Cesarstwa Aztec," - władze zdechły jak i państwo. "państwowość Cesarstwa Aztec ma szansę na odrodzenie." - jak jaśnie Cesarzowi się zechce i w
Poniatowski nie przekazał nikomu władzy. Polska została rozebrana ludzie "przerabiani" wywozeni, lub sami emigrowali .... Wkońcu się odradza jako marionetkowe Księstwo Polskie aż do II RP . Bez ludzi państwo jest niczym. Każdy jeden mieszkaniec tworzący jakąkolwiek mikronacje ma prawo ją odbudować "Tam gdzie Rzymianie tam Rzym" Państwo nie należy do założyciela Piasta, Mieszka tylko do społeczności. Każdy może utworzyć Nową Polskę gdziekolwiek lub odbudować tą która padnie.
Małenarody są własnie tym.
A jak ktoś uważa inaczej to niech się brata z RWŚ, Politiką i innym RPG'ami politycznymi czy czym kolwiek tam bo są tym samym i Komerchą.
Panie Nander, nie zgadzam się z tym co Pan napisał, ponieważ owszem to ludzie są kontynuacją i to ludzie tworzą państwo i właśnie dlatego należy uszanować czyjąś pracę, pomysł oraz dorobek twórczy, tych ludzi, których już tam nie ma. Gdyby Pan Miotke z kumplami stworzył sobie np. Imperium Aztec i postawił na czele Imperatora powiedzmy Nezahualpilli III, to myślę że nic by się nie stało, oczywiście design strony musiałby być własny, a jeśli się ktoś podszywa pod dorobek i pracę innych to nie jest w porządku. Jest jeszcze wiele możliwości w v-świecie, proponuję Panu Miotke odkryć cywilizację Majów też bardzo ciekawa. 
|
|
|
|
|
|
Meisande V Gvandoya Królowa Zjednoczonego Królestwa Samundy Okotukwano Osen Szamanka Plemienia Katabongo "Gorące Słońce Pustyni" _________________________________________________________ Jambo! Waweza kuongea kiswahili? Mimi ndiyo... 
|
|
|
|
Alojzy Pupka
|
 |
« Odpowiedz #38 : Marzec 23, 2010, 13:33:23 » |
|
(...) Poniatowski nie przekazał nikomu władzy. Polska została rozebrana ludzie "przerabiani" wywozeni, lub sami emigrowali .... Wkońcu się odradza jako marionetkowe Księstwo Polskie aż do II RP (...) Przydałaby się chyba powtórka z historii, ze szczególnym uwzględnieniem instytucji interreksa, dziejów Księstwa Warszawskiego i Królestwa Kongresowego, oraz genezy odrodzonej Rzplitej (tu zwłaszcza rola Rady Regencyjnej i abpa Kakowskiego) 
|
|
|
|
|
|
Cam. lieut. mandr. Aloise Pupqa de Mandragorat du VandistanMandragore du Sociogramme et Mandragore de l'Aurore Archegênere de Camarade-Vanda-Ville Électron de Ville Séculier Leben 
|
|
|
|